ГоловнаСуспільствоЖиття

Стерненко розповів, що прийшов у СБУ, але підозри йому не вручили

Адвокат не виключає, що активістові можуть змінити підозру.

Стерненко розповів, що прийшов у СБУ, але підозри йому не вручили
Сергей Стерненко
Фото: facebook/ZMINA. Центр прав людини

Одеський активіст, колишній голова місцевого відділення "Правого сектору" Сергій Стерненко прийшов у Службу безпеки, але слідчий підозри йому не вручив.

Про це повідомив у фейсбуці сам Стерненко, а також його адвокат Віталій Коломієць.

"Слідчий викликав повісткою, а сам сховався і не вийшов. Паралельно мені шиють ще й ст. 263 КК (носіння холодної зброї) за побутовий ніж, який в Україні у вільному продажу і не є холодною зброєю", - написав Стерненко.

"Прийшли сьогодні в СБУ і поцілували замок. Підозри знову не вручили, можливо, в СБУ все ж вирішили прислухатися до здорового глузду і букви закону про належне повідомлення особи про такі важливі процесуальній дії. А можливо, вирішили взяти перерву і поміняти текст повідомлення про підозру. Тому що в попередньому варіанті "навмисність" заподіяння смерті Кузнєцову хотіли доводити, зокрема, тим, що Сергій спеціально для цього носив зі собою "холодну зброю". Навіть підігнали експертизу для цих цілей", - написав адвокат.

"Хоча, як бачите, цей і подібні ножі вільно продаються в усіх збройових мережах і в інтернет-магазинах", - додав він.

Фото: facebook.com/vitaliy.kolomiets

Нагадаємо, 7 червня Стерненко опублікував повістку, згідно з якою його викликають як свідка 9 червня в Головне слідче управління СБУ для вручення письмового повідомлення про підозру. За словами Стерненка, підозру підготували за ст. 115 - умисне вбивство.

Стерненко - колишній голова місцевого відділення "Правого сектору" в Одесі. Також він був активним учасником протестних акцій у зв'язку з забудовою території так званого Літнього театру в Одесі. Ввечері 24 травня 2018 року він вчинив опір двом чоловікам, які намагалися на нього напасти. У результаті один із нападників отримав смертельне поранення в живіт і помер.

В інтерв'ю LB.ua Стерненко говорив, що він вихопив ніж у одного з нападників і почав наосліп відмахуватися. Після цього нападники кинулися навтьоки, а через 30-40 метрів один з них упав - у нього була серйозна рана на животі.

Це був третій напад на Стерненка менш ніж за пів року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram