ГоловнаПолітика

Венедіктова заявила про "конфлікт інтересів" у справі за заявою Стерненка

Генпрокурор підкреслила, що діє "виключно в рамках закону".

Венедіктова заявила про "конфлікт інтересів" у справі за заявою Стерненка
Фото: Макс Левин

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила в Національне агентство з попередження корупції про можливий конфлікт інтересів у справі про внесення нею недостовірних даних в декларацію, яке почало Національне антикорупційне бюро України за заявою активіста Сергія Стерненка.

Про це йдеться у відеозверненні Ірини Венедіктової, яке оприлюднила пресслужба Офісу генпрокурора.

"Заявник у справі - особа, яка фігурує в одному з проваджень Офісу генпрокурора. Саме тому, щоб уникнути маніпуляцій щодо цього факту, я повідомила НАЗК про потенційний конфлікт інтересів і постановила про відвід від виконання повноважень керівника органу прокуратури і генерального прокурора в цьому провадженні" , - сказала генпрокурор.

Венедіктова також підкреслила, що "поважає правоохоронні органи" і "не має сумнівів в їх професійності".

"Генеральний прокурор нічим не відрізняється від інших українців. Однак повинен проявляти високий рівень відповідальності. Тому мої дії були і зараз є виключно в рамках закону", - підкреслила генпрокурор.

Раніше генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що слідство пред'явить підозру активісту Сергію Стерненку за смертельне поранення людини в травні 2018 року.

У відповідь Стерненко написав на неї заяву через незадекларовані години.

Вищий антикорупційний суд розглянув скаргу активіста і зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Венедіктової за скаргою Стерненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram