ГоловнаПолітика

У МЗС назвали рішення Грузії відкликати на консультації посла в Україні звичайною практикою

"Ми не бачимо в цьому рішенні ніякої загрози для відносин між нашими дружніми державами".

У МЗС назвали рішення Грузії відкликати на консультації посла в Україні звичайною практикою
Здание МИД Украины
Фото: предоставлено автором

У Міністерстві закордонних справ прокоментували рішення Грузії відкликати посла в Україні Теймураза Шарашенідзе для консультацій через призначення Михаїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

"Надзвичайного і повноважного посла Грузії не відкликали з України, а викликали для консультацій у столицю. Це не щоденна, але звичайна практика в дипломатичній роботі. Ми не бачимо в цьому рішенні ніякої загрози для відносин між нашими дружніми державами. У нас багато спільних позицій і загальних викликів", - ідеться в повідомленні на сайті МЗС.

Відзначають, що зараз головними завданнями для всіх європейців є подолання епідемії коронавірусу та стабілізація економіки.

"Ці виклики вимагають від уряду України нових підходів і нестандартних рішень. Михаїл Саакашвілі - громадянин України, має великий досвід і значні досягнення в здійсненні реформ, які широко визнані у світі. Тому ми закликаємо наших грузинських друзів і партнерів враховувати викладені аргументи і не ставити двосторонні відносини в залежність від процесу реформ в Україні. Розвиток українсько-грузинського стратегічного партнерства - це воля наших народів, і ми будемо робити все для того, щоб його всебічно підтримувати", - підкреслили в МЗС.

Нагадаємо, після призначення Саакашвілі головою українського Виконавчого комітету реформ, Грузія, як і попереджала раніше, вирішила викликати свого посла з України для консультацій.

Після цього голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Київ намагатиметься зберегти стратегічні відносини з Грузією навіть у тому випадку, якщо та зробить різкі кроки на адресу України. Президент Володимир Зеленський назвав рішення Грузії помилкою і висловив надію, що після консультацій "усі сторони зрозуміють, що кадрова політика держави стосується тільки її самої".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram