ГоловнаПолітика

Зеленський призначив Саакашвілі головою виконкому реформ

Глава держави змінив держполітику реформ.

Зеленський призначив Саакашвілі головою виконкому реформ
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський призначив Михайла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

Про це йдеться в указі №169/2020 "Питання Національної ради реформ та Виконавчого комітету реформ", який глава держави підписав 7 травня.

Також цим указом президент призначив Олександра Ольшанського заступником голови Виконавчого комітету реформ.

"Документом вносяться зміни до указів глави держави щодо єдиної державної політики реформ в Україні, забезпечення діяльності Національної ради реформ і Виконавчого комітету реформ та положення про Національну раду реформ", - повідомляє пресслужба президента.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Напередодні колишній президент Грузії та ексголова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що працюватиме в Нацраді реформ. Але не секретарем, як повідомляли ЗМІ, а головою виконкому.

Як відомо, Нацрада реформ була створена в 2014 році за указом п'ятого президента Петра Порошенка. У документі зазначалося, що це - "спеціальний консультативно-дорадчий орган при президентові України з питань стратегічного планування, узгодження позицій щодо впровадження в Україні єдиної державної політики реформ та їх реалізації". Персональний склад Нацради затверджує президент.

Згідно з офіційною інформацією, у 2014-2018 роках відбулося 28 засідань Нацради, останнє - на початку березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram