ГоловнаПолітика

На сайті Кабміну опублікували постанову про пом'якшення карантину з 11 травня

Зможуть працювати літні майданчики кафе і ресторанів, редакції ЗМІ, в театрах дозволені репетиції без глядачів.

На сайті Кабміну опублікували постанову про пом'якшення карантину з 11 травня
Фото: Максим Козленко

На сайті Кабінету Міністрів оприлюднили розпорядження про пом'якшення обмежувальних заходів з 11 травня і продовження карантину до 22 травня.

Зокрема, документ, оприлюднений урядом, дозволяє навчально-тренувальні збори спортсменів національних збірних команд за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту.

Також можна працювати закладам торгового і побутового обслуговування населення, зокрема  магазинам, розташованим у ТРЦ, за умови забезпечення персоналу і відвідувачів засобами індивідуального захисту. У приміщенні повинно перебувати не більше від одного відвідувача на 10 кв. м.

Постанова дозволяє ресторанам і кафе, які є операторами ринку харчових продуктів, відкрити свої літні майданчики під відкритим небом з вимогою розташування столів на відстані не менш ніж 1,5 метра. Також вони зможуть продавати страви на винос.

Можна відкритися музеям та історико-культурним заповідникам, а театри, цирки та концертні організації зможуть проводити репетиції без глядачів.

Дозволена діяльність підприємств, залучених у галузь ЗМІ, тобто точок продажу преси, редакцій, телерадіоорганізацій тощо.

Крім цього, постанова знімає обмеження на діяльність адвокатів, аудиторів, психологів і стоматологів.

Постанова набирає чинності з 11 травня 2020 року.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що після завершення всеукраїнського карантину і пом'якшення обмежувальних заходів у країні можуть вводити так званий адаптивний карантин. Він означає, що в разі спалаху інфекції в окремих регіонах посилюватимуть карантин тільки там, а не загалом у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram