ГоловнаПолітика

Єрмак заявив, що у України є план "Б" на випадок провалу мирних переговорів щодо Донбасу

За його словами, це - не "стіна".

Єрмак заявив, що у України є план "Б" на випадок провалу мирних переговорів щодо Донбасу
Фото: Lb.ua

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що в України є запасний план на випадок провалу мирних переговорів щодо бойових дій на Донбасі. Про це пише "Укрінформ".

Єрмак підкреслив, що українська влада має намір до кінця року зробити все, що від неї залежить, для врегулювання конфлікту на Донбасі, і доказом цього є інтенсифікація переговорного процесу в Мінську. За його словами, місцеві вибори в ОРДЛО "під дулами автоматів" ніхто проводити не буде. Спочатку потрібен контроль над кордоном і безпека.

"Але в нас є і пророблений план "Б", про який говорив президент: що ми робимо, якщо буде так, що ми робимо, якщо буде ось так. Але ми будемо про нього детальніше говорити, коли зрозуміємо, що план "А" не працює", – сказав Єрмак.

Він не уточнив, у чому полягає цей план, але зазначив, що це не "стіна".

Нагадаємо, у грудні на той момент ще помічник президента Андрій Єрмак заявив, що Україна відгородиться "стіною" від окупованих територій, якщо Росія на саміті "нормандської четвірки" не погодиться на припинення вогню та обмін полоненими.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вважає відділення окупованих територій Донецької й Луганської областей так званою стіною крайнім варіантом. До цього українська влада спробує розв'язувати питання реінтеграції Донбасу іншим шляхом. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram