ГоловнаПолітика

Депутати Ради посперечалися, хто з них "хитрозроблений"

Геращенко і Гетманцев повправлялися у "вишуканій лексиці".

Депутати Ради посперечалися, хто з них "хитрозроблений"
Фото: Рада ТВ

Депутати з "Європейської Солідарності" і "Слуги народу" під час засідання Верховної Ради посперечалися про те, хто з них "хитрозроблений".

Це почалося з виступу депутата від "ЄС" Ірини Геращенко.

"Сорі, "добірна лексика", але це цитата "великого лідера сучасності" [Володимира Зеленського]. У цьому парламенті є одна хитрозроблена партія, для якої ключове - це політичні дивіденди. Рік тому пообіцяли політичні дивіденди вчителям - 4000 доларів. Вхопили дивіденди і забули про це. Каже зараз про політичні дивіденди [у вигляді] 300 відсотків надбавки лікарям ця хитрозроблена фракція, знаючи, що лікарі отримали від 8 до 280 гривень за березень-квітень так званої надбавки", - сказала Геращенко.

Після цього депутат звинуватила "хитрозроблену фракцію" в тому, що вона намагається залишити лікарів без соціальної виплати. "Тому що всі, хто не закінчував трускавецький "Ріксос", знають, що не буває інвалідності з інфекційних хвороб", - сказала Геращенко.

Незабаром після цього слово дали Данилові Гетманцеву зі "Слуги народу".

"Я як доктор юридичних наук і професор Київського національного університету Шевченка не зовсім розумію термін "хитрозроблена фракція" в нашому парламенті. Але добре розумію, що таке хамство, що таке зарозумілість і що таке брехня, яка постійно виходить від однієї фракції парламенту. Я прошу, щоб мій виступ був сприйнятий, як заява до регламентного комітету, і [щоб] регламентний комітет розібрався, чи має право депутат називати фракцію хитрозробленою, що взагалі таке хитрозроблений і чи не є саме цей депутат хитрозробленим", - сказав він.

Нагадаємо, про "хитрозробленість" окремих партій заявив напередодні президент Володимир Зеленський. Він звинуватив, що "розуміючи свої мізерні шанси на місцевих виборах, деякі партії намагаються змінити законодавство і встановити надумані бар'єри для регіональних партій".

При цьому вперше про регіональні бар'єри стало відомо з інтерв'ю лідера "Слуги народу" Олександра Корнієнка, яке він дав ZN.ua. Пізніше він заявив, що його неправильно інтерпретували і нічого подібного не вводитимуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram