ГоловнаПолітика

Верланов: обшук відбувався коректно, в результаті нічого не вилучили

Ексглава Податкової служби прокоментував слідчі дії в його будинку.

Верланов: обшук відбувався коректно, в результаті нічого не вилучили
Сергей Верланов

Колишній глава Державної податкової служби Сергій Верланов розповів, що під час обшуку в його будинку співробітники Служби безпеки вивчили документи з електронних носіїв і нічого не вилучили.

Про це він розповів у коментарі LB.ua.

"Представники СБУ пред'явили мені рішення суду, а також моїм адвокатам. Ми з ним ознайомилися. З огляду на таємницю слідства, я не можу озвучувати суть. Однак усі вже знають, що на просторах інтернету «гуляє» цей документ. З ним можна ознайомитися. Це і стало підставою обшуку", – пояснив Верланов.

За його словами, "сам обшук проходив досить коректно".

"У результаті в мене нічого не вилучили. Шукали документи, флешки, телефони, гаджети. Я, моя дружина й дитина надали свої Айпад, показали телефони. Слідчий переглянув фотографії, телефонні книжки. Усе фіксували на камеру. Можливо, вони покажуть якісь шматки відео процесу обшуку. Нехай це роблять. Нічого не забрали, хоча в мене були різні документи. У результаті, у протоколі, який я підписав, є вступна частина, а в наступному розділі написано, що нічого не вилучено", – підкреслив він.

Верланов вважає, що причини обшуку пов'язані з його звільненням.

"Це ланки одного ланцюга. Досі мотивів цього звільнення мені не пояснили. Ми боролися з усіма корупціонерами, усіх мастей. Багатьом це не подобалося. Щодо мене та Максима Нефьодова, на мій погляд, це наслідок розвороту від проведення реформ, зміна курсу", – додав ексглава Податкової служби.

Верланов розповів, що разом з адвокатами буде "аналізувати те, що сталося і визначати подальші кроки".

"Є «кейс Уманського», коли я вже подав заяву про завідомо неправдиву інформацію про злочин, є «кейс мого звільнення». Очевидно, сьогоднішній обшук стане ще одним «кейсом». Я до цього ставлюся досить холодно і професійно", – зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні вранці СБУ провела обшук у колишнього голови Державної податкової служби Верланова. Про це він повідомив у своєму фейсбуці, не уточнивши подробиць.

Верланов виграв конкурс на посаду глави Податкової навесні 2019 року. До цього він працював заступником міністра фінансів, обіймав посаду партнера в юридичній фірмі Sayenko Kharenko, був співголовою юридичного правового комітету Американської торгової палати в Україні, юристом у PwC.

24 квітня 2020 року Кабінет міністрів звільнив Верланова після того, як міністр фінансів Ігор Уманський звинуватив Податкову службу в "скручуванні" ПДВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram