ГоловнаЕкономікаДержава

У ДПС повернеться ставлення до бізнесу як до злочинців, - Верланов

"Повернення старих методів у податкову означатиме повний "бєспрєдєл" з аудитами".

У ДПС повернеться ставлення до бізнесу як до злочинців, - Верланов

Колишній голова Державної податкової служби України Сергій Верланов заявив, що після заміни його команди повернеться "бєспрєдєл" з аудитами, маски-шоу і ставленням до бізнесу, як до злочинців. Про це він заявив у своєму відеозверненні на сторінці в Facebook, передає РБК-Україна.

"Повернення старих методів у податкову означатиме повний "бєспрєдєл" з аудитами. Вони будуть проводитися всьому бізнесу та закриватися за хабарі, це зрозуміло. Міжнародні компанії будуть абсолютно затероризовані. Ми вже забули, як великим торговельним мережам нараховували абсолютні штрафи за недотримання дисципліни РРО. Всі забули. Ми цього не допустили. Тому що це "бєспрєдєл", і він повернеться", - заявив Верланов.

Крім того, за його словами, функціонування системи автоматичного відшкодування ПДВ виявиться під питанням.

"Сьогодні проходять конкретні дії з їх, фактично, центром тяжіння в Міністерстві фінансів щодо зміни системи моніторингу накладних. Це розбалансує систему, і це зроблено, швидше за все, щоб запустити так званий фіктивний кредит. Система перестане бути ліквідною і під прикриттям пандемії буде тимчасово зупинена робота автоматичної системи відшкодування ПДВ", - підкреслив ексголова податкової.

Також Сергій Верланов не відкидає, що повернуться і так звані "маски-шоу" і ставлення до бізнесу "як до злочинців".

"Таке ставлення завжди було з боку фіскальних органів. Я працював податковим адвокатом більш ніж 15 років, і я це все бачив за часів усіх прем'єр-міністрів, які сьогодні педалюють систему розслідувань, а насправді завжди був "бєспрєдєл". Для влади підприємці завжди були злочинцями, шахраями, криміналом, вони завжди були "винні". Я це припинив", - зазначив Верланов.

Він зазначає, що бізнеси, бізнес-асоціації неодноразово говорили про зміну ставлення до бізнесу за час його перебування на посаді, що свідчить про справжню оцінку його роботи.

"Це ідеологічна зміна підходів. Можна змінити сервер, програму, але не можна купити відношення, його треба міняти. Я більш ніж упевнений, про що сьогодні йдеться: ті сили, які працюють проти нас, - вони очевидно за повернення того, проти чого боролися під час подій 2013-2014 років. Однією з рушійних сил Майдану були підприємці, які боролися з системою, вибудуваною Клименком і його спільниками", - додав Верланов.

Нагадаємо, 24 квітня уряд звільнив із займаних посад голову ДМС Максима Нефьодова і керівника ДПС Сергія Верланова згідно зі статтею 87 (1) Закону про "Про державну службу".

Експрем'єр Олексій Гончарук назвав звільнення Сергія Верланова черговою помилкою влади і продовженням зачистки антикорупціонерів в уряді.

Своєю чергою Сергій Верланов наголосив, що реформи фіскальних органів під загрозою, оскільки в уряді за останні два місяці аж ніяк не акцентували увагу на зобов'язаннях України перед міжнародними партнерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram