ГоловнаЕкономікаБізнес

Філії ОГХК заявили про можливу зупинку підприємства та збитки в розмірі 2 млрд грн

У ОГХК заявили про повну дестабілізацію оперативного управління.

Філії ОГХК заявили про можливу зупинку підприємства та збитки в розмірі 2 млрд грн
Бизнес-центр, где находится офис ОГХК
Фото: horizon-park.com.ua

Державна "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), приватизація якої мала відбутися влітку цього року, втратила оперативний контроль над виробництвом. Про це йдеться в заяві компанії, передає РБК-Україна.

Як зазначають у компанії, керівництво комбінатів – ВГМК та ІГЗК, що перебувають у підпорядкуванні компанії, повідомляє про повну відсутність управлінських рішень із боку керівництва АТ "ОГХК".

"Маємо зараз повну дестабілізацію оперативного управління АТ "ОГХК". Якщо тенденція продовжиться, наслідки у вигляді зупинення роботи філій неминучі", – йдеться в листах директорів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату Олександра Прокопенка та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату Віктора Савченка.

Звернення адресовані президенту України, прем'єр-міністру, голові СБУ, міністру МВС та голові Фонду держмайна.

Також повідомляється, що на рахунках компанії є $8 млн, які не залучені як обігові кошти. За їхніми словами, це не дозволяє філіям здійснювати поточну діяльність – ремонт обладнання та техніки, роботу виробничих комплексів, збагачувального виробництва.

Філії не є юридичними особами, які можуть самостійно, без рішення правління чи його голови витрачати ці кошти.

"Якщо ситуація не зміниться, зупинка філій призведе до збитків у розмірі 2 млрд грн (1,2 млрд – на ВГМК та 800 млн грн – ІГЗК), невиконання контрактів та штрафних санкцій від споживачів на рівні $82,9 млн, а також несплати податків у місцеві та державний бюджети. Штрафні санкції за несвоєчасну виплату заробітної плати працівникам філій тільки за один місяць сягнули 72,3 млн грн", – зазначають в ОГХК.

Відзначається також, що Вільногірський гірничо-металургійний комбінат постачає воду населенню Вільногірська, у разі його зупинки місто залишиться без води.

У листі директора ВГМК Олександра Прокопенка говориться, що розлив технічної води призведе до затоплення прилеглих сіл, забруднення Дніпра, тобто до техногенної катастрофи в регіоні.

Директори філій ОГХК просять владу забезпечити ефективне управління АТ та його філіями, щоб уникнути описаних наслідків.

Нагадаємо, раніше в Об'єднаній гірничо-хімічній компанії звинуватили Фонд держмайна в блокуванні роботи підприємства та недопуску працівників на роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram