ГоловнаЕкономікаБізнес

В ОГХК заявили про тиск з боку Фонду держмайна та крадіжці майна

Юрвідділ ОГХК звернувся до поліції через інцидент.

В ОГХК заявили про тиск з боку Фонду держмайна та крадіжці майна
Бизнес-центр, где находится офис ОГХК
Фото: horizon-park.com.ua

АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" звинувачує Фонд держмайна в блокуванні роботи підприємства й не допуску співробітників на роботу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт компанії.

Як зазначили у пресслужбі, у компанії також були вилучені сервери та печатка. Юрвідділ ОГХК звернувся до поліції через інцидент.

Крім того, відзначають в ОГХК, поки законний керівник ОГХК Михайло Макаров перебуває на лікарняному, його тимчасовий заступник Пітер Девіс, призначений Фондом держмайна під час карантину без конкурсу, паралізував роботу офісу компанії.

"Зранку 21 квітня співробітники компанії не можуть потрапити в офіс. Там змінені замки, виставлена охорона. Працівників не пускають на робочі місця. Відсутній доступ до серверів, печатка ОГХК та журнал реєстрації документів", – повідомляє пресслужба компанії.

Недопуск працівників на роботу – грубе нехтування законодавства, зазначають у компанії.

"Воно завдасть шкоди бюджету країни та ОГХК, яку ще кілька місяців тому збиралися продати на відкритому конкурсі за вигідною ціною. У результаті таких дій колективу компанії не буде нарахують аванс заробітної плати, не сплатять з нього податки, зірветься подання фінансової звітності за 1 квартал, у результаті чого компанії нарахують штрафи. Зривається проведення фінансового аудиту ОГХК за 2019 р. компанією Baker Tilly", – додала пресслужба.

В ОГХК заявляють, що британський громадянин Пітер Девіс, який погано володіє українською мовою та вітчизняним законодавством, здійснює згубні для стратегічного підприємства країни дії виключно за вказівкою свого заступника голови Фонду держмайна Сергія Ігнатовського, а також керівника фонду Дмитра Сенниченка.

"Якось дивно збіглися скасування приватизації з посиленням влади на ОГХК Пітером Девісом. Те, що він не патріот України та підприємства – стало очевидно за вчиненням ним дій щодо колективу компанії. Чиї інтереси він "проштовхує" через Сенниченка-Ігнатівського? Думаємо, це предмет розслідування правоохоронних органів. Сподіваємося отримати від них компетентну оцінку рішень нерезидента, який не пускає співробітників ОГХК виконувати свої трудові обов'язки", – резюмували в компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що попри карантин в Україні, Фонд держмайна не буде переносити велику та малу приватизацію. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram