ГоловнаЕкономікаБізнес

Криклій заявив про можливість технічного дефолту "Укрзалізниці"

Компанії належить реструктуризація боргів і рефінансування.

Криклій заявив про можливість технічного дефолту "Укрзалізниці"
Фото: Александр Рудоманов

Новому виконувачу обов'язків голови "Укрзалізниці" Івану Юрику доручили врятувати компанію від технічного дефолту.

Про це сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі "Еспресо" в суботу, кажучи про поставлені перед Юриком завдання.

"Врятувати компанію від можливого технічного дефолту ... Реструктуризація боргів, рефінансування, можливо, випуск облігацій. Пріоритизація з видаткової частини, з капітальних інвестицій, скорочення обсягів та закупівля виключно необхідних речей, щоб Укрзалізниця могла їхати", - сказав він.

Криклій також пояснив, що попереднього т.в.о. голову "УЗ" Желька Марчека звільнили, тому що його обіцянки розійшлися з дійсністю.

"Під час карантину дуже багато помилок було ... Дуже дивні речі приймалися, в тому числі кадрові рішення, де призначалися люди без досвіду і з потенційними конфліктами інтересів на деякі важливі посади. Все це викликало у наглядової ради дуже велике занепокоєння і бажання змінити главу", - сказав міністр.

Нагадаємо, що в середині квітня рейтингове агентство Standard & Poor's знизило рейтинг "Укрзалізниці" з В- до ССС.

Агентство відзначило, що у "Укрзалізниці" слабка ліквідність, а економічна криза може обмежити її доступ до ринків капіталу і негативно вплинути на її здатність генерувати грошовий потік від операційної діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram