ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" отримала нового керівника

Желько Марчек не виправдав довіри.

"Укрзалізниця" отримала нового керівника
Иван Юрик
Фото: стоп-кадр

Кабінет Міністрів звільнив т.в.о. голови правління "Укрзалізниці" Желько Марчека і призначив на його місце Івана Юрика.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Сьогодні на засіданні уряду підтримали пропозицію наглядової ради Укрзалізниці про припинення повноважень тимчасового керівника Укрзалізниці, який, на жаль, не виправдав довіри та очікувань у цей важливий період. Уряд звільнив Желько Марчека із посади виконувача обов'язків голови та виключив його зі складу членів правління АТ "Укрзалізниця", – йдеться у фейсбуці Криклія.

Новий тимчасовий керівник УЗ Іван Юрик є членом правління компанії з літа 2019 року, очолює стратегічний напрям залучення інвестицій і роботу з потенційними інвесторами. До цього, з червня 2018 року, входив до складу наглядової ради компанії.

У 2017–2018 роках Юрик був на керівних посадах агентства сприяння інвестиціям Ukraineinvest, у 2014–2016 роках – керівник служби міністра фінансів, у 2010–2014 роках очолював представництво в Україні інвесткомпанії Blackstone.

"Найближчі пріоритети – стабілізація діяльності стратегічного підприємства і вихід із коронакризи та, звичайно, проведення чесного конкурсу на посаду глави Укрзалізниці. Українська залізниця повинна бути однією з кращих у європейському регіоні. Для цього нам потрібна чесний і професійний керівник, який стане локомотивом для підприємства", – заявив Криклій.

Народний депутат Олексій Гончаренко, який відвідує засідання уряду, уточнив у телеграмі, що посаду звільненого члена правління "Укрзалізниці" тимчасово отримав Роман Веприцький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram