ГоловнаЕкономікаБізнес

Ярославський разом з владою Харкова створює центр вірусології

Його створять на базі медичного центру Харківського тракторного заводу.

Ярославський разом з владою Харкова створює центр вірусології

У Харкові на базі інноваційної ділової екосистеми "Екополіс ХТЗ" Олександра Ярославського, буде створено сучасний дослідницький вірусологічний центр, який стане початком для медичного кластера цього проєкту. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив мер Харкова Геннадій Кернес, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні вся світова наука працює над пошуком вакцини від коронавірусу. Харків – наукова столиця України, і 2020 рік у нас – рік медицини. Тому ми з Олександром Ярославським обговорили ідею створення в нашому місті потужного центру вірусології. Ярославський готовий на базі медичного центру Харківського тракторного заводу, де зараз створюється багатопрофільний технопарк "Екополіс ХТЗ", створити лабораторію, яка не має аналогів в Україні. Вона називатиметься Експертний лабораторно-діагностичний центр інфекційних хвороб та санітарного захисту. Саме з неї почнеться медичний кластер Екополісу ХТЗ", – написав мер Харкова.

Кернес також зазначив, що місто підтримає розвиток досліджень у сфері медицини та фармації в "Екополісі ХТЗ", і підтвердить статус Харкова як наукової столиці.

"Я, як мер, і вся моя команда надамо всю необхідну підтримку. Разом із Ярославським ми запросимо провідних вірусологів, усім забезпечимо, і будемо створювати передові препарати та вакцини – і не тільки проти коронавірусу. Харків – це наука, що Харків – це медицина і фармація, Харків – це високі технології", – додав мер міста.

Своєю чергою, в DCH бізнесмена Олександра Ярославського також підтвердили намір створити вірусологічний центр у стислі терміни.

"Все, що стосується охорони здоров'я – це високі технології. А, значить, спочатку один із пріоритетних напрямків "Екополіс ХТЗ", – повідомили в пресслужбі.

Як відомо, "Екополіс ХТЗ" створюють на базі Харківського тракторного заводу (ХТЗ), що належить Олександру Ярославському. Після редевелопменту території підприємства на вільних площах функціонуватиме багатофункціональна екосистема, що включає різні напрямки. "Екополіс ХТЗ" складатиметься з індустріального парку, IT-кластеру, логістичного, торгового, дослідницького, освітнього та медичного кластерів. Ярославський планує інвестувати в проєкт приблизно $1 млрд, що дасть Харкову понад 10 тис. нових високотехнологічних робочих місць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram