ГоловнаЕкономікаБізнес

Наглядова рада "Укрзалізниці" запропонувала звільнити голову компанії Желько Марчека

Залізниця отримає третього керівника з початку року.

Наглядова рада "Укрзалізниці" прийняла рішення рекомендувати Кабінету Міністрів звільнити Желько Марчека з посади виконувача обов'язків голови правління компанії.

Про це йдеться на сайті "Укрзалізниці".

"Наглядова рада "Укрзалізниці" прийняла рішення рекомендувати Кабінету Міністрів України звільнити Желько Марчека з посади виконувача обов'язків голови правління. Наглядова рада очікує, що це питання буде розглянуто на найближчому засіданні Кабінету Міністрів", - повідомляє "Укрзалізниця".

Марчек очолив залізницю на початку лютого 2020 року після звільнення Євгена Кравцова.

Нагадаємо, минулого тижня міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що Желько Марчек не виправдав довіри і буде звільнений з посади найближчим часом.

Після цього агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на свої джерела повідомило, що в. о. голови правління "Укрзалізниці" може стати Іван Юрик. Він є членом правління "Укрзалізниці" з літа 2019 року, очолює в компанії стратегічний напрям залучення інвестицій і роботу з потенційними інвесторами. До цього, з червня 2018 року, він входив до складу наглядової ради компанії.

У 2017-2018 роках Юрик був на керівних посадах агентства сприяння інвестиціям Ukraineinvest, в 2014-2016 роках - керівник служби міністра фінансів, у 2010-2014 роках очолював представництво в Україні інвесткомпанії Blackstone.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram