ГоловнаЕкономікаДержава

Компанія Коломойського відсудила у ПриватБанку 17 млн гривень

21 квітня банк подав апеляцію.

Компанія Коломойського відсудила у ПриватБанку 17 млн гривень
Фото: uainfo.org

Компанія "Арлан", власниками якої є колишні власники ПриватБанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, виграла в суді 17,3 млн гривень.

Про це йдеться в рішенні Господарського суду Києва, передає Finbalance.

Відзначають, що ці гроші компанія як поручитель ПриватБанку з рефінансування оплатила Нацбанку на підставі мирової угоди, затвердженої рішенням Центрального апеляційного госпсуду від 18 вересня 2019 року.

За висновками суду, посилання ПриватБанку на те, що позивач з укладенням договору іпотеки взяв на себе обов'язок відповідати перед кредитором у повному обсязі заборгованості за кредитним договором "є безпідставними, оскільки така відповідальність обмежена вартістю предмета іпотеки, в т.ч. фактично визнано третьою особою (Нацбанком, - ред.) з укладенням мирової угоди".

21 квітня Північний апеляційний госпсуд відкрив апеляційне провадження за скаргою ПриватБанку на рішення Госпсуду Києва.

Нагадаємо, у вересні минулого року Центральний апеляційний господарський суд затвердив мирову угоду між Національним банком і ТОВ "Арлан", яке було майновим поручителем за кредитними зобов'язаннями ПриватБанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram