ГоловнаПолітика

Холодницький: до оголошення підозри Коломойському ще далеко

Претензії до олігарха не вичерпуються справою націоналізації ПриватБанку - фігурують й інші компанії.

Холодницький: до оголошення підозри Коломойському ще далеко
Фото: 24TV

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький не згоден із директором НАБУ Артемом Ситником в тому, що слідство наблизилося до оголошення підозри Ігореві Коломойському.

Про це Холодницький заявив в ефірі програми "Свобода слова".

Він підкреслив, що претензії до Коломойського не вичерпуються справою націоналізації ПриватБанку -  фігурують й інші компанії.

"Давайте розширимо питання. ПриватБанк, "Укрнафта", "Центренерго" - це ті справи, які перебувають у провадженні в детективів і прокурорів. Не можу погодитися 100% з позицією колеги Артема (Ситника, - ред.) про наближення впритул, бо справа тяжка, справа триває вже четвертий рік", - сказав Холодницький.

"Багато експертиз, які потрібно провести, є складнощі з їх проведенням, оскільки коли бачать такі назви установ і кейсів, яким треба давати економічний висновок, багато хто чи мліє, чи робить усе, щоб не бути причетним до цього. Це також є проблемою. Але слідство не зупинено, справи не закрито, і я думаю, що при моїй каденції це так і залишиться", - додав голова САП.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у держвласність. Держава отримала 100% у його капіталі, фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд гривень. Наприкінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram