ГоловнаПолітика

"Слуга народу" проводить співбесіду з кандидатом у міністри освіти, ексрегіоналом Шкарлетом

Сергій Шкарлет - колишній член "Партії регіонів"

"Слуга народу" проводить співбесіду з кандидатом у міністри освіти, ексрегіоналом Шкарлетом
Сергей Шкарлет
Фото: gorod.cn.ua

Фракція "Слуга народу" на засіданні проводить співбесіду з кандидатом на посаду міністра освіти і науки, ректором Чернігівського національного технологічного університету Сергієм Шкарлетом.

Про це LB.ua розповіли нардепи.

Депутати не голосували за кандидатуру Шкарлета, оскільки на фракції не було більшості "слуг народу". Заступники голови фракції проведуть голосування в своїх підгрупах, щоб зрозуміти, чи підтримають Шкарлета депутати.

"Комусь сподобався, комусь ні. Тримався краще, ніж на комітеті", - зазначив один з нардепів від "Слуги народу".

Голосування за призначення нового міністра освіти може відбутися на цьому пленарному тижні.

Директора Київського ліцею бізнесу Людмилу Паращенко на засідання фракції не запросили, хоча вранці вона зустрічалася з профільним комітетом. На цей момент Шкарлет залишається єдиним кандидатом в міністри.

Нагадаємо, посада міністра освіти в Україні вакантна з березня 2020 року, коли разом з усім Кабміном була звільнена Ганна Новосад.

Зараз міністерство в статусі виконувачки обов'язків міністра очолює Любомира Мандзій.

Президент Володимир Зеленський кілька разів пропонував народному депутату, голові комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Сергію Бабаку посаду профільного міністра. Той відмовився.

Сергій Шкарлет - доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Керує Чернігівським національним технологічним університетом з 2010 року. У 2013 році ексміністр освіти і науки Дмитро Табачник вручив Шкарлету нагрудний знак і посвідчення «Заслужений діяч науки і техніки України».

У 2010 році Шкарлет балотувався до Чернігівської облради від "Партії регіонів". Тоді в інтерв'ю він говорив, що підтримував експрезидента Віктора Януковича.

"Політичні орієнтири я обрав ще в 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Я повністю поділяю погляди і принципи "Партії регіонів", - говорив Шкарлет в 2010 році.

У 2015 році знову намагався потрапити до Чернігівської облради. Цього разу - від партії БПП, правда, безуспішно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram