ГоловнаПолітика

Порошенко: поплічники Януковича повертаються в Україну

"І прориваються до влади".

Порошенко: поплічники Януковича повертаються в Україну
Фото: Михаил Палинчак

Поплічники Віктора Януковича почали повертатися в Україну і прориватися у владу. Про це заявив експрезидент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко біля стін Київського апеляційного суду, де проходить засідання у справі про державну зраду Януковича.

"Вони називають події 2014 року і Революції гідності заколотом, захопленням влади. Вони уникають слова «агресія». Вони уникають називати того, хто повинен нести відповідальність за цю агресію. І призначали в керівництво вищих правоохоронних органів держави адвокатів Януковича. В Офісі президента опинилися адвокати Єфремова, які координують роботу правоохоронних органів і судів з переслідування не тих, хто вбивав українців, не тих, хто працював на Росію. А з переслідування добровольців, волонтерів, переслідування Марусі Звіробій і Софії Федини, Тетяни Чорновол і Стерненка, переслідування добровольців, які проходили у справі Шеремета", - зазначає Петро Порошенко.

Він звернувся до нинішньої влади з вимогою припинити спроби ревізії подій Революції гідності "на догоду Путіну і проросійським силам".

"Це ваша відповідальність - зупинити повзучий російський реванш, це ваша відповідальність - довести, що так звані «12 пунктів плану Кремля» - це не завдання вам, спростувати вашими прямими діями. Я твердо переконаний, що Україна повинна зараз зупинити ці події, тому що ці події дуже схожі на події листопада 2013 року. Економіка падає, влада недосвідчена, не в силах зупинити пандемію коронавірусу і намагається зупинити відсутність хліба і сала в українців відосіками і попкорном", - застерігає Порошенко.

Він також зазначив, що громадянське суспільство і демократична опозиція не дозволять реалізувати путінські сценарії в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram