ГоловнаПолітика

Рада цього тижня розгляне закон про референдум і доопрацьовану програму Кабміну

У четвер депутати планують заслухати звіт глави НБУ Якова Смолія.

Рада цього тижня розгляне закон про референдум і доопрацьовану програму Кабміну
Фото: facebook/Дмитро Разумков

Верховна Рада цього тижня розгляне президентський законопроєкт про народовладдя через всеукраїнський референдум і доопрацьовану програму Кабінету Міністрів.

Про це на погоджувальній раді заявив спікер Дмитро Разумков, передає кореспондент LB.ua.

"Цього тижня буде розглядатися закон про народовладдя через всеукраїнський референдум, реєстраційний номер 3612. Він ініційований президентом України і визначений як невідкладний. Думаю, що ми у вівторок приймемо рішення про розгляд його в скорочені терміни. А в четвер, якщо все буде добре, то будемо розглядати в першому читанні по суті", – заявив він.

Разумков також анонсував розгляд парламентом доопрацьованої програми дій уряду, яка вже надійшла до Верховної Ради. "Думаю, у нас буде можливість розглянути її і прийняти відповідне рішення", – сказав Разумков.

Своєю чергою глава профільного банківського комітету Данило Гетманцев повідомив журналістам перед погоджувальною радою про те, що в четвер депутати заслухають звіт про роботу голови НБУ Якова Смолія. Він не виключив, що за підсумками звіту в парламенті буде створено тимчасову слідчу комісію щодо роботи НБУ за останні роки.

Водночас, віцеспікер Руслан Стефанчук нагадав, що ключовий на цьому тижні законопроєкт про народовладдя через всеукраїнський референдум готували майже рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram