ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Зеленський доручив розібратися в причинах зростання захворюваності на COVID-19

Президент попросив не приймати поспішних рішень про повернення карантину.

Зеленський доручив розібратися в причинах зростання захворюваності на COVID-19
архивное фото
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський попросив Кабінет Міністрів розібратися в причинах зростання захворюваності на COVID-19, перш ніж приймати рішення про посилення карантину.

Про це він сказав на селекторній нараді щодо коронавірусу у п'ятницю, говориться на сайті Офісу президента.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов і прем'єр Денис Шмигаль розповіли президенту про свої побоювання з приводу збільшення кількості нових випадків COVID-19. Також збільшилася кількість звернень людей із симптомами коронавірусу, випадків пневмонії й госпіталізації з ознаками хвороби. Осередки виявлення нових хворих на коронавірус – розсіяні.

Президент припустив, що зростання захворюваності серед населення може спостерігатися через збільшення кількості тестувань.

"Треба швидко встановити причини зростання захворюваності. А до цього всі відповідні органи повинні звертати увагу населення на необхідність дотримання маскового режиму й соціальної дистанції на вулиці. Бачу, що люди ходять без масок. Тільки дотримання заходів безпеки захистить нас від загрози захворіти і врятує нашу економіку від карантину", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, міністр Степанов 11 червня заявив, що зростання захворюваності може бути пов'язане із тотальним ігноруванням карантину. Його заступник, головний санітарний лікар Віктор Ляшко сказав, що антирекорд захворюваності також пов'язаний із тим, що лабораторії розбирають "черги" тестів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram