ГоловнаЗдоров'я

Кличко знову попередив киян про готовність повернути жорсткий карантин

"Тому, що багато людей не дотримуються навіть елементарних правил - не носять масок, не тримають дистанції, всіляко ігнорують загрозу".

Кличко знову попередив киян про готовність повернути жорсткий карантин
Фото: КГГА

У Києві можуть повернути частину карантинних обмежень, які були пом'якшені, якщо показник захворюваності на COVID-19 підвищиться.

Про це заявив на брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

"Хочу підкреслити, якщо показник захворюваності досягне в місті 24 хворих на 100 тис. осіб, Київ буде змушений повернути частину обмежень. Сьогодні цей показник становить 16 осіб на 100 тис. населення. Відновлення обмежень стосуватиметься, перш за все, місць великого скупчення людей – роботи великих магазинів і торгових центрів, ринків, дитячих садків та інших установ, де існує велика ймовірність зараження", – пояснив Кличко.

Мер звернувся до правоохоронних органів і закликав їх суворіше контролювати дотримання карантину.

"Тому, що багато людей не виконують навіть елементарних правил – не носять маски, не дотримуються дистанції, всіляко ігнорують загрозу. А потім будуть питати, а що ви зробили, щоби ситуація не погіршувалася?", – додав Кличко.

Він також повідомив, що за минулу добу підтвердили 95 нових випадків захворювання, зокрема – в 16 медиків. Одна людина померла. Усього в столиці 3766 підтверджених випадків COVID-19.

Нагадаємо, 10 червня в Україні почався новий етап пом'якшення карантину – дозволяється робота музеїв, театрів і готелів. Києву, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областям не дозволили перейти до пом'якшення.

Раніше Кличко поскаржився, що відчуває себе вихователем у дитячому садку, раз за разом закликаючи жителів Києва дотримуватися правил карантину.

Генеральним партнером розділу «Здоров'я» є медична мережа «Добробут». Компанія розділяє цінності LB.ua щодо якісної медичної допомоги, та не втручається у редакційну політику LB.ua. Усі матеріали розділу є незалежними та створеними відповідно до професійних стандартів.