ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві за минулу добу склали 10 протоколів за порушення карантину об'єктами торгівлі та харчування

Усього перевірили 90 закладів.

У Києві за минулу добу склали 10 протоколів за порушення карантину об'єктами торгівлі та харчування
Фото: Александр Рудоманов

У Києві за 10 червня склали 10 протоколів на порушників заходів карантинних обмежень серед закладів харчування, торгівлі та побутових послуг. Усього за добу перевірили 90 об'єктів.

Для контролю за дотриманням правил організували мобільні групи з представників районних держадміністрацій, Держпродспоживслужби, Департаменту благоустрою, поліції і муніципальної охорони. Про це повідомив радник мера Києва Володимир Бондаренко, заявили у пресслужбі КМДА.

Вони щодня перевірятимуть дотримання протиепідемічних вимог. У разі недотримання вимог карантину працівниками або відвідувачами складається протокол про адміністративне правопорушення за ст. 44-3 КУпАП. Санкція статті передбачає штраф від 17 000 до 51 000 гривень для громадян і від 34 000 до 340 000 гривень - для закладів. Також у разі значних порушень заклад можуть закрити, а відновити його діяльність тільки після їх усунення.

"У міста немає мети наповнити за рахунок штрафів бюджет або перешкоджати роботі бізнесу. Навпаки, для відповідального бізнесу сьогодні ми намагаємося створити всі умови повноцінної роботи. Але сьогодні зупинити хворобу - наша спільна громадянська відповідальність", - заявив Бондаренко.

Нагадаємо, 20 березня в Києві вперше виписали штраф за порушення карантину. Шевченківський районний суд Києва оштрафував на 17 000 гривень продавчиню, яка збувала продукти харчування в невстановленому місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram