ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Пацієнтка з COVID-19 у Львові почала дихати самостійно після 33 днів на ШВЛ

Це рекорд для обласної інфекційної лікарні.

Пацієнтка з COVID-19 у Львові почала дихати самостійно після 33 днів на ШВЛ
Фото: facebook/Олександрівська клінічна лікарня м. Києва

У Львівській обласній інфекційній лікарні відключили від апарата штучної вентиляції легенів 51-річну жінку з коронавірусною хворобою COVID-19.

Як повідомляє Zaxid.net, її госпіталізували з важкою пневмонією більш ніж місяць тому і в критичному стані підключили до апарата ШВЛ. На вентиляції легенів вона пробула 33 дні, а 10 червня почала дихати самостійно.

За словами заступника директора лікарні Ігоря Берника, це хороша новина не тільки для конкретної пацієнтки, але і для всіх хворих, у яких діагностували COVID-19.

Завідувач відділенням інтенсивної терапії та реанімації Віктор Токарєв розповів, що це перший випадок такого тривалого перебування пацієнтки на ШВЛ у цій лікарні. Деякі пацієнти теж довго були на штучній вентиляції легенів, але 51-річна львів'янка - найдовше.

"Спочатку жінку госпіталізували в лікарню, де почали лікування, але через п'ять днів її стан не поліпшився, і пацієнтку перевели в реанімацію. Стабілізувати стан не вдавалося, і через день її перевели на ШВЛ. Упродовж двох тижнів стан пацієнтки був критичним, а потім вона почала повільно виходити з цього стану", - розповів Токарєв.

За його словами, зараз жінка притомна, самостійно дихає, але поки що залишається у відділенні інтенсивної терапії. Лікарі побоюються, щоб важка пневмонія не дала інших ускладнень, тому спостерігають за пацієнткою.

Зараз в інфекційній лікарні перебуває 181 хворий: 128 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19 і 53 - з підозрою. У відділенні інтенсивної терапії семеро хворих, на ШВЛ - одна пацієнтка.

Нагадаємо, Львів зараз один з основних осередків коронавірусної хвороби в Україні. Для порівняння: в Києві  на 10 червня було госпіталізовано 223 пацієнтів з коронавірусом і 84 з підозрою на нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram