ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ помітило ознаки можливого ослаблення агресивності коронавірусу

"Ми відзначаємо скорочення кількості людей, які надходять до відділень інтенсивної терапії".

МОЗ помітило ознаки можливого ослаблення агресивності коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Кількість складних випадків коронавірусної хвороби в Україні останнім часом трохи зменшилася. Це може бути пов'язано як з ефективністю карантинних заходів, так і, можливо, зі зниженням агресивності самого вірусу.

Про це розповів на брифінгу в середу головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Ми відзначаємо зменшення кількості госпіталізацій і скорочення кількості людей, які надходять до відділень інтенсивної терапії. Це може свідчити про те, що впроваджені нами заходи працюють, плюс є припущення, що вірус у літній період через кілька пасажів може втрачати свою агресивність і не спричинювати надто складних наслідків для здоров'я населення", - сказав він.

Ляшко підкреслив: це не означає, що хворі на коронавірус люди не потрапляють у реанімацію.

"Підключення до апаратів штучної вентиляції легенів існують. Тому втрачати пильність занадто рано. Сьогодні майже 3200 ліжок зайняті хворими з коронавірусною хворобою на території України, 98 осіб підключені до апаратів штучної вентиляції легенів", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці травня голова міланської лікарні Сан-Рафаель Альберто Зангрілло заявив, що, на його думку, коронавірус слабшає. Епідеміолог ВООЗ Марія ван Керкхов у відповідь заявила, що це не так. За її словами, немає ніяких доказів того, що коронавірус змінюється за формою, передачею або тяжкістю захворювання, яке він спричинює.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram