ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Фонд Губського передав ЗСУ 5 тисяч індивідуальних експрес-тестів на COVID-19 Актуально

Тести розподілять по всіх військово-медичних клінічних центрах, гарнізонних і мобільних госпіталях, насамперед у районі проведення ООС.

Фонд Губського передав ЗСУ 5 тисяч індивідуальних експрес-тестів на COVID-19

Фонд інтелектуальної співпраці “Україна-ХХІ століття” передав Головному військовому клінічному госпіталю Міністерства оборони 5 тис. індивідуальних експрес-тест-систем для діагностики антитіл на коронавірус.

Про це повідомляє пресслужба фонду.

Богдан Губський висловив подяку військовослужбовцям Збройних сил, які щодня борються за незалежність держави.

"Українські військові щодня ризикують життям в епіцентрі бойових дій на сході України, тому здоров'я військовослужбовців ЗСУ є питанням національної безпеки України. Саме тому я вважаю, що кожен свідомий українець повинен долучитися до допомоги тим, хто щодня перебуває на передовій", - зазначив Губський.

Своєю чергою командувач Медичних сил ЗСУ Ігор Хоменко подякував Фонду за допомогу військовим.

"Допомога небайдужих організацій, таких як Фонд “Україна-ХХІ століття”, зараз украй важлива та необхідна. Символічно, що передача тестів відбувається саме 10 червня, у день, коли нашому госпіталеві виповнюється 265 років. Він є найпотужнішим військово-медичним закладом країни, який лікував та лікує наших захисників через поєднання сили духу, професіоналізму, відданості та патріотизму воїнів, лікарів і громади. На жаль, додалася ще одна біда. Ми щодня маємо випадки захворювань на коронавірус у лавах Збройних сил. Однак можу запевнити, що, попри COVID-19, Збройні сили України залишаються цілком боєздатними. Коронавірус не може підірвати нашу оперативну готовність. Незважаючи на пандемію, українські військовослужбовці здатні виконувати завдання за призначенням і готові відбивати агресію на суші, морі чи в повітрі, у тому силі завдячуючи таким партнерам, як "Фонд "Україна-ХХІ століття"", - зазначив Хоменко.

За словами командувача, отримані тести будуть розподілені по всіх військово-медичних клінічних центрах, гарнізонних і мобільних госпіталях, у тому числі в районі проведення ООС. Наголошувалося, що наразі в лавах ЗСУ лабораторно зафіксовано 296 захворювань на COVID-19, вилікувалося 154 особи. Під контролем медиків наразі перебувають близько 600 військових, які контактували з хворими. За інформацією Фонду, експрес-тести нещодавно отримали також військовослужбовці Державної прикордонної служби та працівники Служби безпеки України.

За інформацією Фонду, експрес-тести нещодавно отримали також військовослужбовці Державної прикордонної служби та працівники Служби безпеки України.

Експрес-тести "Testsealabs" прості у використанні і дозволяють отримати результат всього за 15 хвилин.

Нагадаємо, Фонд інтелектуальної співпраці “Україна-ХХІ століття” розробив програму щодо надання психологічної підтримки дітям з Донбасу і переселенцям з Криму, які мають посттравматичний сидром, отриманий в результаті військових дій на Сході України та окупації Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram