ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти закликало не скасовувати зовнішнє оцінювання

"Скасування ЗНО ставить під загрозу майбутнє вступної кампанії".

Міносвіти закликало не скасовувати зовнішнє оцінювання
Фото: testportal.gov.ua

Міністерство освіти і науки вважає неприпустимим скасування зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

"Скасування ЗНО неприпустиме. ЗНО - це запорука справедливого та об'єктивного оцінювання, чесного і прозорого вступу... Інші способи оцінки, наприклад, середній бал свідоцтва про середню освіту, не можна вважати об'єктивним, оскільки кожна школа має власну шкалу оцінювання. Крім того, зараз вузи готові приймати заяви абітурієнтів саме на основі ЗНО. Альтернативний механізм для проведення вступної кампанії створити неможливо. Тому скасування ЗНО ставить під загрозу майбутнє вступної кампанії-2020", - заявила в.о. міністра Любомира Мандзій у понеділок.

Міністерство впевнене, що здатне гарантувати безпечне проведення зовнішнього незалежного оцінювання відповідно до вимог МОЗ і головного санітарного лікаря.

"Пункти проведення тестування забезпечені медичними масками, термометрами, антисептиками і захистом для медиків ... Готовність пунктів тестування контролює Держпродспоживслужба згідно зі спеціальним чеклістом", - сказала Мандзій.

Міносвіти наголосило, що вікова група учасників ЗНО "стійка до зараження". До того ж вступ до вищих навчальних закладів за результатами іспитів більш небезпечний з точки зору скупчення людей і складнощів у дотриманні соціальної дистанції.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня стало відомо, що Кабінет Міністрів несподівано скасував пробне ЗНО. Абітурієнтам запропонували пройти його онлайн.

У понеділок, 15 червня, головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що в Міністерстві охорони здоров'я розглядають варіант повного скасування ЗНО.

Оцінювання повинно пройти з 25 червня до 17 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram