ГоловнаСуспільствоЖиття

Ватажка банди, що захопила "Ізоляцію" у 2014 році в Донецьку, оголосили в розшук

Йому оголошено про підозру в порушенні законів і звичаїв війни.

Ватажка банди, що захопила "Ізоляцію" у 2014 році в Донецьку, оголосили в розшук
Архивное фото
Фото: www.facebook.com/IZOLYATSIA

Ватажка банди бойовиків "ДНР", які у 2014 році захопили територію культурної інституції "Ізоляція" в Донецьку, оголосили в розшук. Йому оголошено про підозру в порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

"За даними слідства, підозрюваний був ватажком одного з незаконних збройних формувань, контрольованих Російською Федерацією, і жорстоко поводився з військовополоненими та цивільним населенням. Під час досудового розслідування встановлено, що 9 червня 2014 підозрюваний, діючи за попередньою змовою з групою осіб, озброєних вогнепальною зброєю, прибув на територію колишнього заводу ізоляційних матеріалів у Донецьку й організував захоплення без військової необхідності майна юридичних і фізичних осіб. У результаті таких дій власникам майна заподіяно значну матеріальну шкоду", – йдеться в повідомленні.

Пізніше бойовики переобладнали будівлю у "в'язницю Ізоляція", у якій утримували та катували полонених.

Відзначається, що суд надав дозвіл на затримання підозрюваного для розгляду клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, "Ізоляція" – це недержавний фонд, відкритий у 2010 році в Донецьку на території колишнього заводу з виробництва ізоляційних матеріалів. Фонд здійснює свою діяльність у трьох напрямках: спеціальні артпроєкти в діалозі з територією Ізоляції, освітні програми та проєкти, орієнтовані на активізацію життя спільнот.

Після захоплення будівлі бойовиками у 2014 році фонд переїхав до Києва.

9 червня 2020 року, у шосту річницю захоплення "Ізоляції", фонд оголосив, що має намір повернутися на Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram