ГоловнаПолітика

До надання хабара керівництву НАБУ і САП можуть бути причетні співробітники Офісу генпрокурора

У справі затримано трьох осіб.

До надання хабара керівництву НАБУ і САП можуть бути причетні співробітники Офісу генпрокурора
Фото: facebook.com/sap.gov.ua

Співробітники Офісу генпрокурора можуть бути причетні до надання хабара в $6 млн керівництву Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це під час брифінгу в суботу повідомили керівник САП Назар Холодницький і глава НАБУ Артем Ситник.

"Ми були здивовані, що саме з цього провадження в період, коли відбувалися слідчі і процесуальні дії під нашим керівництвом, в Офісі генпрокурора з флешки одного з працівників, який займає адміністративну посаду в Офісі генпрокурора, був онлайн-моніторинг ЄРДР з приводу того, чи дійсне це рішення не тільки на папері, а відзначено в ЄРДР", - сказав Холодницький.

За його словами, зараз працівників Офісу генпрокурора перевіряють на причетність до злочину.

"Я сподіваюся, що генеральний прокурор, який вміє проводити службові розслідування оперативно, на цей раз не засекретить їх, а проведе і службове розслідування з цього ганебного факту, і повідомить суспільство, чи є склад правопорушення", - висловився голова САП.

Керівник НАБУ Артем Ситник також розповів, що справу стосовно Злочевського спочатку розслідували в ГПУ, а потім вона була передана в НАБУ. Слідство у цій справі було призупинено, оскільки відбувався розшук підозрюваних.

Суть підозри, за якою пропонувалася неправомірна вигода, полягає в причетності до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку, який видавався на "РеалБанк", і легалізації цих коштів.

Ситник зазначив, що, згідно з вимогами зловмисників, провадження щодо Злочевського повинні були закриті до 14 червня, в день його народження.

НАБУ і САП використовували для викриття затриманих підроблену постанову про припинення провадження, оскільки перед передачею грошей вони хотіли переконатися, що провадження закрито.

Повідомляється також, що у цій справі затримано трьох осіб, в тому числі першого заступника начальника управління Державної податкової служби в Києві. Двоє інших людей, за даними слідства, є довіреними особами Злочевського

Нагадаємо, 12 червня детективи Національного антикорупційного бюро задокументували факт спроби надання колишнім високопоставленим чиновником хабара керівництву бюро і керівнику САП Назару Холодницькому в розмірі $6 млн.

За даними ЗМІ, хабар давали за закриття справи щодо "Бурісми" (Burisma Holdings), ексміністра екології Миколи Злочевського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram