ГоловнаПолітика

Громадська рада НАБУ виключила зі свого складу телеведучих Zik і "Наш"

Причиною такого рішення стала накрутка голосів.

Громадська рада НАБУ виключила зі свого складу телеведучих Zik і "Наш"
Фото: rgk-nabu.org

Рада громадського контролю НАБУ виключила зі свого складу телеведучих Василя Апасова і Назара Діордіцу (Макс Назаров).

Про це сказано на сайті ради.

Причиною такого рішення стала накрутка голосів, яку виявило НАБУ і підтвердила спостережна організація "Електронна демократія".

Без накрутки Апасов набрав би 11 505 голосів (а не 14 900) а Діордіца - 11 979 (а не 15 384). Це менше, ніж непрохідні Віктор Трофименко і Максим Салата з ГО "Ветеранське братство".

Тому на першому засіданні РГК НАБУ виніс на розгляд і більшістю голосів підтримав виключення Апасова і Діордіци. Громадська рада планує звернутися до Департаменту кіберполіції з проханням перевірити результати голосування, а в НАБУ - з проханням призначити довибори на місця, що звільнилися.

Діордіца і Апасов повідомили в фейсбуці, що планують оскаржити це рішення в суді.

Нагадаємо, що Апасов працює на телеканалі Zik, Назаров - на телеканалі "Наш". Більшість в громадській раді НАБУ контролюють прихильники політичної партії "Демократична Сокира".

Раду громадського контролю створили для забезпечення прозорості і громадського контролю за діяльністю НАБУ. Він також допомагає НАБУ взаємодіяти з громадськими об'єднаннями та іншими інститутами громадянського суспільства у сфері протидії корупції.

Її склад обирають щороку за допомогою інтернет-голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram