ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування другої справи щодо декларацій Труханова

Мер не вказав майно цивільної дружини.

НАБУ завершило розслідування другої справи щодо декларацій Труханова
Фото: Катерина Петренко

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування кримінального провадження за фактом недостовірного декларування мером Одеси Геннадієм Трухановим (ст. 366–1 Кримінального кодексу). З 5 червня йому відкрили матеріали справи для ознайомлення, зазначається на сайті НАБУ.

За даними слідства, у декларації за 2017 рік мер не вказав квартиру, паркомісця, автомобіль і корпоративні права, які належали його цивільній дружині. Загальна вартість незадекларованого майна оцінюється в 16,3 млн гривень.

Труханов був в офіційному шлюбі з 1985 по 1997 роки, у нього двоє дітей, одна дитина народилася у 2000 році, тобто після офіційного розірвання шлюбу.

Це вже друга справа щодо Труханова по його деклараціях. Попередню справу вже передано до Вищого антикорупційного суду, вона стосується недостовірного декларування за 2015–2016 роки.

Також на розгляді Апеляційної палати ВАКС перебуває справа про розкрадання 92 млн гривень у період із липня по грудень 2016 року. Схему реалізували під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за свідомо завищеними цінами. Труханов – один із підозрюваних.

Ще одне кримінальне провадження проти мера Одеси – про незаконне збагачення – НАБУ вимушене був закрити через рішення Конституційного суду України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram