ГоловнаПолітика

Аваков виступив перед Радою на тлі мітингу за його відставку

Міністр заявив про вражаючу динаміку розкриття злочинів.

Фото: Рада ТБ

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступив зі звітом перед Верховною Радою. У цей час на площі перед парламентом проходив мітинг за його відставку, повідомляє кореспондент LB.ua.

"І МВС, і Нацполіція є відображенням, зрізом і плоттю від плоті українського суспільства. Серед нас є герої, трудяги і, на жаль, порушники закону. У будь-якому суспільстві, у будь-який поліції світу зустрічаються негативні й резонансні події. Але принципово важливо, як система МВС реагує на ці події", – сказав він.

Аваков заявив, що при ньому не прикриваються такі події, а реакція на них швидка й жорстка.

відділі поліції Кагарлика відбувся ганебний інцидент, коли поліцейські застосували тортури, завдали побоїв та зґвалтували жінку. Негідників відразу затримали, інформацію передали в ДБР", – заявив він.

За його словами, цією подією багато хто скористався для того, щоб атакувати поліцію, "підтасовуючи факти і транслюючи суспільству відверту брехню".

Але, вважає міністр, насправді система МВС зреагувала миттєво і правильно: поліцейських звільнили, а підрозділ розформували.

"Не можна забувати, що в поліції працюють десятки тисяч поліцейських, які вірно служать Україні, захищають закон, розкривають злочини і виконують бойові завдання в зоні ООС, ризикують життям і здоров'ям. Я звертаюся до вас, шановні депутати, не звинувачуйте огульно весь 130-тисячний колектив поліції через декількох негідників", – сказав він.

Аваков заявив, що поліція успішно справляється зі своїми основними завданнями: розкриття вбивств у 2020 році – 92%, тяжких тілесних ушкоджень – 92%, тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками – 91%, зґвалтувань – 91%.

"За останні три роки динаміка із 70% до тих цифр, які ви бачите. Ми бачимо разючу динаміку. Це відповідь тим, хто огульно заявляє, що в нас нібито нічого не змінюється", – сказав Аваков.

Паралельно з виступом Авакова на площі Конституції біля будівлі парламенту пройшов численний мітинг за його відставку. Активісти вважають, що міністр повинен відповісти за злочини своїх підлеглих і покинути посаду.

Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Олександр Рудоманов
Фото: Олександр Рудоманов
Фото: Олександр Рудоманов
Фото: Олександр Рудоманов

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram