ГоловнаПолітика

Аваков відкинув паралелі між подіями в Кагарлику і Врадіївці

За характером події ідентичні, за реакцією - абсолютно різні.

Аваков відкинув паралелі між подіями в Кагарлику і Врадіївці
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає некоректним порівняння подій у Кагарлику і Врадіївці.

Про це він сказав на координаційній нараді правоохоронних органів з припинення злочинів і тортур із боку правоохоронних органів.

"Сьогодні одним із найбільш резонансних є ганебний випадок у Кагарлицькому відділі поліції. Певними політиками і в ЗМІ, на жаль, проводяться паралелі з подіями у Врадіївці у 2013 році. За характером подія майже ідентична. Але принциповою є абсолютно відмінна реакція з боку Національної поліції. Врадіївку намагалися приховати. Ми не приховували нічого. Двох негідників негайно затримали, а в місто події була викликана слідча група ДБР ", – цитує міністра пресслужба МВС.

Він додав, що випадки тортур і нелюдського поводження поліції існують у будь-якій країні.

"Однак ознакою здоров'я системи є реагування на такі випадки, вжиття заходів для покарання винних згідно з законом. Міністерство внутрішніх справ активно підтримує політику абсолютного неприйняття порушень прав людини", – сказав він.

За словами Авакова, у поліції збираються ввести систему Custody Records – онлайн-реєстрацію затриманих осіб у всіх підрозділах поліції.

"В цей час відбувається апробація цього пілотного проєкту в поліції Кіровоградської області. Він передбачає переобладнання приміщень 10 відділів і відділень поліції", – сказав глава МВС.

За його словами, для впровадження такого проєкту у всіх підрозділах поліції в державі необхідно за попередніми підрахунками понад 20 млн євро.

Нагадаємо, що 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських із Кагарлика за підозрою в згвалтуванні 26-річної жінки. У той же день підрозділ розформували, а співробітників відправили на переатестацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram