ГоловнаПолітика

Рада призначила Стефанішину віцепрем'єр-міністром з питань євроінтеграції

Вона повідомила, що в її планах переглянути програму про Асоціацію з ЄС.

Рада призначила Стефанішину віцепрем'єр-міністром з питань євроінтеграції
Ольга Стефанишина
Фото: Скриншот

Верховна Рада проголосувала за призначення Ольги Стефанішиної на посаду віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. За відповідне рішення проголосували 255 нардепів.

"На посаду віцепрем'єр-міністра з питань євроінтеграції пропоную Ольгу Стефанішину. Вона висококласний фахівець, керувала урядовим Офісом із питань європейської та євроатлантичної інтеграції три роки. Перед Ольгою Віталіївною буде стояти завдання фактично відновити роботу цього Офісу", – повідомив перед голосуванням прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Прем'єр додав, що євроатлантична інтеграція сприймається як зовнішньополітична історія, але це насправді про реформи всередині України.

Шмигаль також повідомив, що Стефанішина проводитиме переговори з європейськими партнерами щодо перегляду програми про Асоціацію з ЄС, зокрема щодо торгових умов.

Сама Стефанішина перед голосуванням за своє призначення озвучила пріоритети, які, на її думку, допоможуть виходити на переговори з ЄС і НАТО "як повноправного гравця на світовій арені". Це, за її словами, захист національних товарів і виробників.

"Це можливо зробити в рамках перегляду договору про Асоціацію", – заявила вона.

Стефанішина додала, що потрібно наполягати, щоби фінансування було пропорційним із реформами на шляху до євроінтеграції.

"Я вважаю за необхідне провести переговори про збільшення некредитного фінансування, розширення двостороннього співробітництва з країнами-сусідами в інфраструктурі. Ми повинні впровадити зміни в законодавство про митну лібералізації", – повідомила Ольга Стефанішина.

Нагадаємо, що Верховна Рада звільнила віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадима Пристайка.

1 червня фракція "Слуга народу" обговорила призначення Стефанішиної віцепрем'єр-міністром замість Пристайка, який може стати послом України у Великобританії.

Ольга Стефанішина з березня по грудень 2017 року працювала директором Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції секретаріату Кабміну. З грудня 2017 була гендиректором Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram