ГоловнаПолітика

Депутат із "Голосу" приніс Шмигалю "рюкзачок урядовця" зі снікерсом

Опозиція попросила уряд "не гальмувати".

Депутат Верховної Ради Ярослав Железняк ("Голос") приніс прем'єр-міністру Денису Шмигалю "рюкзачок урядовця" зі снікерсом.

Фото: Рада ТБ

Це сталося під час розгляду проєкту постанови з програмою діяльності Кабінету Міністрів.

"Нарешті ми дочекалися, що цей папірець, який уряд назвав програмою, а ми всі назвали рефератом, через три місяці [після затвердження в Кабміні] ми розглядаємо в залі. Це саме той папірець на дев'ять сторінок, який всі комітети не прийняли, саме той папірець, який ми всі відправимо в утиль", – почав Железняк свій виступ.

Після цього він дістав помаранчевий рюкзак, на якому було написано "рюкзачок урядовця" і сказав, що його вміст дозволить написати програму діяльності уряду краще.

Фото: Рада ТБ

"По-перше, книга з економіки. Знайдете там багато цікавої та важливої інформації. По-друге, ми поклали маску. Це єдине, що ви дали лікарям для захисту. Ми дали вам мильні бульбашки для того, щоби наступного разу, коли ви вирішите замилити очі і собі, і громадськості, і нам, ви не витрачали папір. Ми вам дали… а ні, це дуже складно – розрахунки бюджету, не потрібно вам. Ми даємо вам програму уряду для чайників, як ви любите – хмарка слів, стікери, слогани й головне – не робити дурниць. Ну й останнє – ми вам даємо шоколадку. Вона, по-перше, допомагає, а по-друге, пам'ятайте слоган про те, що "не гальмувати" й не затягувати розгляд програми на три місяці", – сказав він.

Железняк підкреслив, що халтурну програму уряду не варто підтримувати й уряд не має права на її базі отримати річного імунітету від відставки.

Нагадаємо, що програму своєї діяльності Кабмін затвердив ще 2 квітня. Її прийняття Верховною Радою дасть уряду Дениса Шмигаля річний імунітет від відставки.

Програма являє собою 10 сторінок без конкретики. Для порівняння: у вересні 2019 року уряд Олексія Гончарука підготував 120-сторінковий документ із конкретними показниками ефективності за кожним напрямком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram