ГоловнаПолітика

Суд продовжив до 11 жовтня слідство у справі генерала Шайтанова

Підозрюваний у державній зраді перебуває під вартою.

Суд продовжив до 11 жовтня слідство у справі генерала Шайтанова
Фото: Виктория Матола

Шевченківський районний суд Києва продовжив на пів року, до 11 жовтня 2020 року, термін досудового розслідування у справі, в якій одним з підозрюваних є генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов.

Рішення прийняла слідча суддя Олена Мєлєшак.

Обґрунтовуючи необхідність продовження досудового розслідування, прокурор послався на незакінчені експертизи, а також очікування відповіді від трьох країн ЄС з приводу оперативно-слідчих дій за участю агента СБУ.

Адвокат Шайтанова Георгій Тігішвілі, своєю чергою, просив суд повернути клопотання про продовження терміну розслідування слідчому. За його словами, в цій справі порушена підслідність. Оскільки на момент затримання Шайтанов працював у СБУ, розслідування має проводити Державне бюро розслідувань, а не СБУ.

Крім цього, сторона захисту просила відкласти засідання, оскільки завтра той самий суд розглядатиме їхню скаргу про відвід слідчого у справі.

Фото: LB.ua

Тігішвілі також зазначив, що слідчий не вказав у протоколі про затримання Шайтанова про те, що той був сильно побитий. Адвокати надали судді результати судово-медичної експертизи.

У залі суду присутній також другий підозрюваний у справі - Гарбуз. Але, за словами його адвоката В'ячеслава Голуменкова, його підзахисний не причетний до подій злочину, який розслідує СБУ. Деталі повідомляти відмовився.

У підсумку суддя продовжила термін розслідування.

Нагадаємо, генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова затримали 14 квітня за підозрою в державній зраді на користь Росії. Завербованому генералу нібито обіцяли $200 тис. і паспорт громадянина РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram