ГоловнаПолітика

МВС запропонувало забирати права у злісних порушників ПДР

Камери за два дні встановили кількох водіїв, які постійно їздять з перевищенням швидкості.

МВС запропонувало забирати права у злісних порушників ПДР
Фото: Youtube / Кабмін

Міністерство внутрішніх справ готує пропозиції щодо посилення покарання для водіїв, які постійно перевищують швидкість на дорогах.

Про це на брифінгу в будівлі уряду сказав заступник міністра Антон Геращенко.

За його словами злісних порушників потрібно позбавляти водійських прав з обов'язковою повторною здачею іспиту на знання правил дорожнього руху.

"Ми плануємо внести до Верховної Ради законопроєкт, за яким громадяни, які перевищують швидкість, не тільки платили б штрафи, - тому що для тих, хто заробляє великі гроші, штраф 255 гривень або 510, не так уже й багато, - а щоб в разі накопичення штрафів (10 або 15 за місяць) таку особу позбавляли прав", - повідомив заступник міністра.

Він розповів, що за два дні автоматичної відеофіксації камери зареєстрували більш ніж 115 тисяч випадків перевищення швидкості. Рекордсменом став водій, який за цей час 14 разів перевищив швидкість. Ще один перевищив 13 разів, троє - по 11 разів.

"У перший день було зафіксовано 68 999 фактів перевищення швидкості, це тільки камери в Києві та Київській області. А вже на другий день кількість правопорушень скоротилася і становила 46 827 перевищень швидкості. Це означає, що наші громадяни знають, що вони не зможуть безкарно порушувати правила дорожнього руху", - сказав Геращенко.

У перший день камери зафіксували 76 випадків керування автомобілем зі швидкістю 170 км/год, а максимальна швидкість сягала 210 км/год.

Нагадаємо, що зараз дозволена швидкість у населених пунктах становить 50 км/год, на більшості заміських доріг - 90 км/год або 110 км/год (для легкових автомобілів). Відповідальність за перевищення швидкості настає, коли воно сягає 20 км/год; розмір штрафу - 255 гривень. Якщо перевищення більше, ніж на 50 км/год, розмір штрафу підвищується до 510 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram