ГоловнаПолітика

Венедіктова виступила проти ліквідації САП і НАБУ

Генпрокурор зазначила, що в Україні правоохоронних органів "справді багато".

Венедіктова виступила проти ліквідації САП і НАБУ
Ирина Венедиктова
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підтримує роботу Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та виступає проти їхньої ліквідації або об'єднання з іншими органами.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Українським Новинам".

"На сьогоднішньому етапі так. Я підтримую цю ідею, нехай працюють. САП, НАБУ і ВАКС, я вважаю, на нинішньому етапі необхідні. На сьогодні в нас дуже корупційна країна й нехай вони дають результат", – зазначила генпрокурор.

Водночас, говорячи загалом про кількість правоохоронних органів в Україні, Венедіктова зазначила, що їх "справді багато".

"Я вважаю, що правоохоронних органів дійсно багато. Ви пам'ятаєте, як створювалося ДБР? Дуже важко. І в перших законопроєктах НАБУ було частиною ДБР, але все пішло не так, як хотілося. Тому спочатку з'явилося НАБУ, потім ДБР, і, звичайно, у прагненні реформувати правоохоронну систему в Україні виходило так, як виходило. Тепер потрібно все аналізувати й робити для країни все прагматично й розумно. які органи, для чого, скільки нам коштують і які результати", – підкреслила Венедіктова.

Нагадаємо, у кінці травня Венедіктова звинуватила прокурорів і керівництво САП у бездіяльності. Вона розповіла про резонансні та актуальні провадження, у яких підозри були повідомлені ще два-чотири роки тому, але досі не було завершено слідство, а винні – не притягнуті до відповідальності. У САП у відповідь на це опублікували відкритий лист, де відзначили, що генпрокурор і його заступники не мають права давати вказівки співробітникам САП і здійснювати дії, які стосуються виконання прокурорами їхніх повноважень.

Пізніше Венедіктова заявила, що службове розслідування щодо керівника САП Назара Холодницького виявило порушення в його роботі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram