ГоловнаПолітика

Кабінет Міністрів призначив Олексія Башкірова главою Держсервісної служби містобудування України

До травня він займав посаду начальника відділу роботи з дозвільними документами Департаменту архітектурно-будівельної інспекції в Київській області.

Кабінет Міністрів призначив Олексія Башкірова главою Держсервісної служби містобудування України
Денис Шмыгаль
Фото: kmu.gov.ua

Колишній начальник відділу роботи з дозвільними документами Департаменту архітектурно-будівельної інспекції в Київській області Олексій Башкіров призначений головою Державної сервісної служби містобудування України.

Таке рішення прийняв Кабінет Міністрів, повідомив в Telegram нардеп Олексій Гончаренко, присутній на засіданні уряду.

Башкіров подав декларацію про доходи після звільнення з посади начальника відділу роботи з дозвільними документами ДАБІ в Київській області 11 травня 2020. Уже на наступний день він подав виправлену декларацію кандидата на посаду глави Державної сервісної служби містобудування України.

Згідно з нею, Башкіров володіє 25% квартири в Києві площею 87,6 кв. метрів. Також він задекларував оренду гаража в столиці. Його дружина, Яна Башкірова, має у власності квартиру в Києві 55,5 м кв.

Крім цього, він вніс до декларації об'єкт незавершеного будівництва – квартиру в столиці 67,68 кв. метрів. Його дружина також має право власності третьої особи на нежитлове приміщення в Києві 4,91 кв. метрів. У сім'ї Башкірова задекларований один автомобіль – Mitsubishi Lancer 2.0 2007 року.

Юрій Башкіров задекларував 250 000 грн готівки і 5229 гривень коштів на рахунках у банку, Яна Башкірова – 52 000 євро, 200 000 гривень та $2700 готівкою.

Нагадаємо, що в березні 2020 в Україні набрала чинності постанова Кабміну №218 про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції та №219 про оптимізацію органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Згідно з постановами, ДАБІ ліквідована і створено центральний орган виконавчої влади – Державну сервісну службу містобудування України (Держсервісбуд).

Основними завданнями нової структури є надання (отримання, реєстрація), відмова у видачі або анулювання (скасування) документів, що дають право на виконання підготовчих і будівельних робіт, прийняття в експлуатацію добудованих об'єктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram