ГоловнаПолітика

Кабмін призначив Еміне Джапарову першою заступницею міністра закордонних справ

Уперше про її майбутнє призначення повідомили ще в травні.

Кабмін призначив Еміне Джапарову першою заступницею міністра закордонних справ
Эмине Джапарова
Фото: http://mip.gov.ua

Кабінет Міністрів призначив Еміне Джапарову першою заступницею міністра закордонних справ. Про це на своєму каналі в Telegram повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, який був присутній на засіданні уряду.

Уперше про майбутнє призначення Джапарової повідомили 18 травня в Офісі президента. Володимир Зеленський зазначив, що представники кримськотатарського народу повинні бути представлені на вищому дипломатичному рівні. Тому голова держави погодив кандидатуру Еміне Джапарової на посаду першого заступника міністра закордонних справ.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Джапарова буде займатися публічною дипломатією.

Еміне Джапарова закінчила Інститут міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, в 2002-2003 рр. була помічником з питань національних меншин у службі першого віцепрем'єр-міністра з гуманітарних питань, у 2018-2010 рр. працювала аташе за посадою третього секретаря відділу соціально-гуманітарних питань Департаменту культурної та гуманітарної співпраці МЗС України.

У 2011-2014 рр. - ведуча й автор низки програм на кримському телеканалі ATR, в 2014-му - відеоредактор, помічник головного редактора сайту "Крим.Реалії".

Нагадаємо, Джапарова в 2016-2019 роках працювала в Міністерстві інформаційної політики. Влітку 2019 року вона балотувалася до Верховної Ради за списком партії "Українська стратегія Гройсмана", яка не подолала прохідний бар'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram