ГоловнаПолітика

Еміне Джапарова стане першою заступницею голови МЗС (оновлено)

Кримськотатарський народ буде представлений на найвищому дипломатичному рівні.

Еміне Джапарова стане першою заступницею голови МЗС (оновлено)
Эмине Джапарова
Фото: http://mip.gov.ua

Колишня перша заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова отримає аналогічну посаду в Міністерстві закордонних справ.

Про це йдеться на сайті президента Володимира Зеленського за підсумками зустрічі з представниками кримськотатарського народу в День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

"Президент зазначив, що представники кримськотатарського народу повинні бути представлені на найвищому дипломатичному рівні. Тому голова держави погодив кандидатуру Еміне Джапарової на посаду першої заступниці міністра закордонних справ", - сказано в повідомленні.

Оновлення. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Facebook повідомив, що Джапарова буде займатися публічною дипломатією.

"Перший заступник міністра - це особлива посада в системі. Там багато простору для дій і багато відповідальності за результат. В її портфоліо буде не тільки Крим. Ще буде публічна дипломатія. І ще багато важливого", - повідомив Кулеба.

Джапарова в 2016-2019 роках працювала в Міністерстві інформаційної політики. Влітку 2019 року вона балотувалася до Верховної Ради за списком партії "Українська стратегія Гройсмана", яка не подолала прохідний бар'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram