ГоловнаПолітика

МЗС заявило про відсутність додаткових обмежень для виїзду українців за кордон

Закрито окремі пункти пропуску через державний кордон, зокрема для повітряного сполучення.

МЗС заявило про відсутність додаткових обмежень для виїзду українців за кордон
Фото: uzhgorod.in

Чинним законодавством не встановлено жодних додаткових обмежень виїзду громадян України за кордон.

Про це повідомили в українському зовнішньополітичному відомстві, інформує РБК-Україна.

Таким чином у Міністерстві прокоментували заяву посольства Британії щодо нібито необхідності отримання спеціального дозволу для виїзду українців за кордон.

"В умовах протидії поширенню епідемії коронавірусу в Україні, уряд прийняв рішення про закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон, зокрема, для повітряного сполучення. У цьому контексті МЗС інформувало іноземні дипломатичні представництва в Україні щодо тих пунктів пропуску через державний кордон, які тимчасово не працюють", - заявили у відомстві.

У МЗС підкреслили, що ніякої іншої інформації про обмеження виїзду за кордон або необхідності отримання спеціального дозволу на виїзд українців, у тому числі з посвідкою на проживання в інших країнах, міністерство не надавало.

"В умовах пандемії коронавірусу МЗС виконує комунікаційну функцію між центральними органами виконавчої влади, які здійснюють свої повноваження у сфері забезпечення перевезення пасажирів і охорони державного кордону, і іноземними дипломатичними представництвами в Україні", - додали у МЗС.

Раніше заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква спростував чутки про скасування безвізу через пандемію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram