ГоловнаПолітика

Зеленський чекає від Саакашвілі результату у дерегуляції та реформі митниці

"Результати очікую не на другий день, але протягом найближчих місяців".

Зеленський чекає від Саакашвілі результату у дерегуляції та реформі митниці
Фото: Сергей Нужненко

Президент Володимир Зеленський чекає від Михайла Саакашвілі, якого він призначив головою виконкому реформ, результату у дерегуляції і покращенні митниці.

Про це Зеленський сказав на брифінгу в рамках робочої поїздки на Закарпаття, пише "Укрінформ".

"Результати роботи від Саакашвілі очікую не на другий день після його призначення, але протягом найближчих місяців вони мають бути. Результати - з приводу дерегуляції у бізнесі і реформи митниці", - сказав Зеленський.

За його словами, Саакашвілі у період президентства в Грузії зміг подолати корупцію і зробити сучасну митницю.

"Ми з ним багато про це говорили. Він розповів, що свого часу поставив нових людей на митниці, потім усіх розігнав. Через деякий час поставив інших - і довелося розігнати знову. Ну, така складна річ - реформа митниці. Я хочу, щоб він нею займався", - сказав Зеленський.

"Другий момент - у нього досить міцні інвестиційні зв'язки з багатьма країнами. Коли вони будували Батумі - це було залучення різних інвесторів, тоді там побудували великі мережеві готелі. У нього є досвід", - зазначив президент України.

Також Зеленський сказав, що його цікавить допомога Саакашвілі з приводу пенсійної реформи, яка необхідна в Україні.

"У нього чимало справ, чимало реформ", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, що Саакашвілі вже вдруге отримує посаду в українській владі. П'ять років тому його призначили главою Одеської області, але через півтора року він звільнився і пішов в опозицію до президента Петра Порошенка. Його бурхлива політична діяльність, під час якої йому одного раз довелося рятуватися від затримання на даху, закінчилась висилкою з країни і позбавленням громадянства у 2017 році.

У травні 2019 року президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство, і на наступний день політик повернувся в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram