ГоловнаПолітика

Разумков: журналістів пускатимуть у ложу преси Ради з 2 червня

Однак треба буде врахувати санітарні норми і кількість осіб.

Разумков: журналістів пускатимуть у ложу преси Ради з 2 червня
Фото: Макс Требухов

Представників засобів масової інформації планують почати пускати в ложу преси Верховної Ради, де вони зазвичай працюють під час пленарних засідань, з 2 червня.

Про це розповів спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, передає "Укрінформ".

"Якщо ми говоримо про доступ журналістів до балкона Верховної Ради, то я думаю, що через деякий час ми повернемося до цього питання. Однак треба буде врахувати і санітарні норми, і хто зможе потрапити на балкон. Що стосується кулуарів, то думаю, що доступу журналістів до народних депутатів більш ніж достатньо, якщо подивитися на спілкування і на вулиці, і тут (у пресцентрі ВР, - ред.), я думаю, що цього точно вистачає. Наскільки я пам'ятаю, орієнтовна дата виходу з карантину - це 22 число (травня), і я думаю, що через тиждень, коли будуть «пленарки», якщо все буде гаразд, ми розглянемо і таку можливість. Але, знову ж таки, ми повинні розуміти кількість людей, які можуть одночасно перебувати на балконі", - зазначив Разумков.

Згідно з календарним планом третьої сесії Ради, наступний пленарний тиждень має розпочатися 2 червня.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні 13 травня Рада прийняла постанову №3434 "Про організацію роботи Верховної Ради України", згідно з якою парламент відновлює звичайний режим роботи з 18 травня.

У березні через карантин Рада ввела нові правила для ЗМІ: не більш ніж один журналіст від видання або одна знімальна група від телеканалу. Також для представників ЗМІ ввели температурний скринінг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram