ГоловнаПолітика

"Рейтинг": за Зеленського готові проголосувати 39% українців, за Бойка і Порошенка - по 13%

Суперники діючого президента не мали б шансів у разі дострокових виборів.

"Рейтинг": за Зеленського готові проголосувати 39% українців, за Бойка і Порошенка - по 13%
Фото: EPA/UPG

Діючий президент Володимир Зеленський зберігає найвищий рейтинг серед українських політиків.

За даними опитування соціологічної групи "Рейтинг", який проводили 12-13 травня, якби вибори президента України відбулися найближчим часом, за нього проголосували б 39,3% респондентів (серед тих, хто буде голосувати і визначився з вибором).

13,9% респондентів заявили, що підтримали б проросійського політика Юрія Бойка, 13,3% - п'ятого президента Петра Порошенка, 8,6% - колишню прем'єр-міністерку Юлію Тимошенко, 5,9% - колишнього голову СБУ Ігоря Смешка. Підтримка інших кандидатів - нижче 5%. Ще близько 8% - не визначилися.

Якби до другого туру сьогодні вийшли Зеленський і Порошенко, то 75% виборців підтримали б діючого президента, а 25% - проголосували б за Порошенка. Подібні результати були б і в разі виходу до другого туру Бойка та Тимошенко.

Парламентський рейтинг очолює партія "Слуга народу", яку готові підтримати 34% тих, хто буде голосувати і визначився з вибором. За проросійську партію "Опозиційна платформа - За життя" - 15,1%, "Європейську Солідарність" - 14,0%, "Батьківщину" - 9,2%, "Силу і честь" - 4,7% і "Радикальну партію" - 4,0%. Приблизно по 3% готові підтримати "партію Шарія", "Українську стратегію Гройсмана", "Свободу" і "Голос".

В опитуванні взяли участь 3000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews) - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження - не більш ніж 1,8%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram