ГоловнаПолітика

Рада вводить нові правила для ЗМІ: не більш ніж один журналіст від видання або одна знімальна група телеканалу

"Передусім ми дбаємо про вас як про четверту владу", - зазначив спікер Разумков.

Рада вводить нові правила для ЗМІ: не більш ніж один журналіст від видання або одна знімальна група телеканалу
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада вводить нові правила доступу для представників ЗМІ - в будівлю пускатимуть не більш ніж одного журналіста від видання або телеканалу.

Про це заявив на брифінгу речник Ради Дмитро Разумков, передає кореспондент LB.ua.

"У зв'язку з карантином вирішено обмежити доступ журналістів у кулуари. Але щоб ви мали можливість працювати на третьому поверсі на преспойнті. Фактично ми вводимо систему (доступу, - ред.): від одного каналу - одна знімальна група... Якщо ми говоримо про інші ЗМІ, то буде доступ для одного журналіста (від видання чи агенції, - ред.)", - сказав він.

Разумков підтвердив, що під час обговорення питання обмеження доступу преси до парламенту лунали пропозиції повністю заборонити журналістам приходити в Раду.

"Але розуміючи, що ви будете все одно працювати, в тому числі на вулиці, було прийнято рішення про доступ на третій поверх... Думаю, якби ми повністю обмежили доступ журналістам у парламент, то ви критикували б нас іще більше..  Тому я думаю, що ми запропонували компромісний варіант", - зазначив він.

Фото: Ян Доброносов

Голова парламенту запевнив, що народні депутати "будуть приходити до вас і давати коментарі... Думаю, депутати самі в цьому передусім зацікавлені".

Разумков при цьому закликав пресу за змогою працювати дистанційно. Телеканал "Рада" забезпечить трансляцію пленарних засідань.

"Я закликаю не розгойдувати човен... Передусім ми дбаємо про вас як про четверту владу", - звернувся спікер до преси. За його словами, обмеження для преси будуть чинними, допоки буде чинною постанова Кабміну про карантин.

Також Разумков повідомив, що журналістам на час карантину видаватимуть спеціальні бейджі тимчасової акредитації. Про умови отримання такої акредитації пресслужба ВР повідомить додатково.

Нагадаємо, раніше Разумков розпорядився вжити додаткових заходів у Раді для запобігання поширенню коронавірусу. Так, до 3 квітня в парламент пускатимуть тільки працівників Апарату, нардепів та їхніх помічників. Експерти, чиновники та інші особи, запрошені на засідання комітетів, братимуть участь у режимі відеоконференції. Акредитованих журналістів будуть пропускати виключно в пресцентр на третьому поверсі.

Також для представників ЗМІ ввели температурний скринінг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram