ГоловнаПолітика

Заступник начальника одного з управлінь Мін'юсту попався на хабарі $20 тис.

Чиновник нібито просив понад мільйон доларів.

Співробітники Служби безпеки України затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства юстиції, голову комісії з ліквідації Державної пенітенціарної служби у зв'язку з підозрою в отриманні хабара.

Про це йдеться на сайті СБУ.

За версією слідства, він разом з колишнім співробітником міністерства і керівниками двох київських компаній вимагав від фермера з Кіровоградської області 75 тис. доларів за призначення на посаду директора одного з державних сільськогосподарських підприємств регіону. Забезпечити призначення змовники обіцяли через зв'язки колишнього чиновника Мін'юсту, який позиціонує себе як "тіньовий куратор виконавчої служби із земельних питань".

Фото: СБУ

Крім того, від фермера вимагали додаткової плати розміром 1 млн доларів. Учасники афери переконували клієнта, що він "відіб'є" ці гроші після призначення шляхом здавання в оренду земельних ділянок площею понад 3 тис. га, що належать сільгосппідприємству.

Необхідну суму фігуранти справи погодилися отримувати частинами.

Під час передавання першої частини в розмірі 20 тис. доларів всі четверо були затримані: троє - на "гарячому" під час отримання грошей, а організатор - у службовому кабінеті в будівлі Державної пенітенціарної служби.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Їм інкримінують ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.

Міністр юстиції Денис Малюська прокоментував затримання, подякувавши силовикам за виявлення корупції.

"Треба бути клінічним... чоловіком, щоб відразу після минулої новини (і поста) про арешт чиновника ДКВС, все-таки вимагати хабар. Але сьогодні [нібито/є підозра/ймовірно] відзначився один із заступників начальника управління Мін'юсту, який разом з трьома посібниками [нібито/є підозра/ймовірно] вимагав хабар за передавання в користування земельної ділянки (через обіцянку призначення потрібного керівника державного підприємства у сфері кримінально-виконавчої служби). Земельна ділянка немаленька і гроші такі самі - близько 1 млн дол. США. Передавали тільки першу частину в розмірі 20 тис. дол." - написав Малюська у фейсбуці.

Він додав, що посада спійманого чиновника була незначною і не дозволяла впливати на призначення, тому він припустив, що ця схема могла бути звичайним шахрайством і обманом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram