ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецькій області на хабарі затримали чиновників Держспоживслужби

Вони налагодили корупційний механізм прискореної видачі сертифікатів без відбору продукції.

У Донецькій області на хабарі затримали чиновників Держспоживслужби
Фото: НПУ

У вівторок, 3 березня, правоохоронці викрили на хабарі керівника одного з управлінь і головного спеціаліста управління Держспоживслужби в Донецькій області. Чиновники налагодили корупційний механізм видачі сертифікатів. Про це повідомив пресцентр Нацполіції.

"За прискорену видачу сертифікатів без проведення відборів продукції вимагали неправомірну вигоду, суми якої коливалися від 5 до 50 тис. гривень", - сказано в повідомленні правоохоронців.

Фото: НПУ

Поліцейські задокументували факт вимагання та отримання чиновниками 24,8 тисячі гривень хабара. Кошти призначалися за безперешкодне надання сертифікату без проведення обстежень пшениці. Вказану суму вилучили.

Фото: НПУ

Вирішується питання про затримання чиновників. Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

У поліції зазначили, що загалом за 3 березня правоохоронці затримали шістьох осіб під час отримання хабарів. Фігуранти отримали від осіб майже 320 тис. гривень.

Нагадаємо, 25 лютого в Луганській області затримали керівника теруправління водного господарства та його співробітника на хабарі в розмірі 100 тис. гривень від директора комерційної структури. Чиновники вимагали від підприємця "відкат" за укладення договору на поставку кам'яного вугілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram