ГоловнаСуспільствоЖиття

Цього року Київ планує висадити понад 100 тис. зелених насаджень

Київ приєднався до світової ініціативи "Трильйон дерев".

Цього року Київ планує висадити понад 100 тис. зелених насаджень
Фото: nashkiev.ua

У 2020 році в Києві планують висадити понад 100 тисяч зелених насаджень. Окрім того, 12 міських парків відкриють після масштабної реконструкції. Про це повідомив пресцентр КМДА.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, зміна кліматичних умов є глобальною світовою проблемою, а зниження викидів CO₂ в атмосферу значно покращує екологію як у місті, так і в усьому світі. Тому кияни, бізнес, активісти - усі можуть зробити внесок, щоб нові зелені насадження прикрасили місто.

Він також нагадав, що Україна стала підписантом Паризької угоди і взяла на себе відповідні зобов'язання. Київ є підписантом угоди мерів з 2012 року, а у 2015 році було створено план сталого енергетичного розвитку столиці, який передбачає зменшення викидів CO₂.

Окрім того, Київ приєднався до світової ініціативи "Трильйон дерев" і має намір цього року висадити рекордну кількість зелених насаджень - понад 100 тисяч. До цієї акції також приєднаються десятки підприємств і організацій, які 21 березня висаджуватимкть дерева к різних куточках Києва.

"Важливо, щоб усі ці зелені насадження були висаджені згідно з правилами, у придатних місцях. Сьогодні наші міські служби готові надати усі необхідні консультації та допомогу", - підкреслив Пантелеєв.

Нагадаємо, до Дня Києва у столиці після капітального ремонту планують відкрити п'ять парків. Усього цьогоріч на відновлення і ремонт парків виділять майже 500 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram