ГоловнаСуспільствоПодії

Справа Гандзюк: адвокати Мангера мають намір опитати Левіна в Болгарії

Захист Мангера намагатиметься потрапити до Левіна в болгарській в'язниці

Справа Гандзюк: адвокати Мангера мають намір опитати Левіна в Болгарії
Владислав Мангер с адвокатами Дмитрием Ильченко (слева) и Константином Глобой
Фото: LB.ua

Захист голови Херсонської облради Владислава Мангера, підозрюваного в причетності до нападу на активістку Катерину Гандзюк, намагатиметься потрапити до іншого фігуранта справи Олексія Левіна (Москаленко), утримуваного в Болгарії.

Про це йдеться в матеріалі LB.ua "Нові повороти у справі Гандзюк".

Адвокат Мангера Андрій Мурашкін розповів, що захист написав клопотання до Офісу генпрокурора з тим, щоб слідчі провели допит Левіна в Болгарії. Однак, за словами адвоката, Офіс у цьому відмовив. І тепер адвокати Мангера мають намір потрапити до Левіна в Болгарії.

"Ми маємо право в рамках статті 20 закону "Про адвокатуру" провести його опитування. Ми хочемо до нього потрапити. Ми збираємося призначити час і туди поїхати. Відмовити нам у зустрічі не можуть. До нього є доступ будь-яких осіб. Тут немає нічого незаконного. Ми отримали відповідь від ГПУ і тепер будемо більш активно ініціювати цю зустріч", - розповідає Мурашкін, який заперечує, що таким чином адвокати тиснутимуть на Левіна.

Раніше видання ZN.ua писало, що адвокати Мангера вже намагалися потрапити до Левіна в Болгарії. Однак Мурашкін це заперечує.

Нагадаємо, наприкінці січня 2020 року Олексія Левіна затримали в Болгарії, де він проживав останнім часом разом зі своєю співвітчизницею. Левіна підозрюють в організації нападу на Гандзюк.

27 січня болгарський суд заарештував Левіна на 40 діб. Після чого Зеленський обговорив з прем'єром Болгарії його екстрадицію.

Пізніше заступник генпрокурора Віктор Трепак заявив, що певні особи не хочуть екстрадиції в Україну Олексія Левіна. За його інформацією, ці ж особи вже забезпечили Левіна необхідним захистом.

22 лютого суд у Болгарії дозволив екстрадицію Левіна.

24 лютого адвокати Владислава Мангера, підозрюваного в замовленні нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, звернулися до суду з клопотанням відновити провадження щодо нього, яке було припинено через розшук підозрюваного Олексія Левіна.

Антикорупційну активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

За звинуваченням у нападі на Гандзюк вже засуджені Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук.

Підозрюваними в замовленні та організації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін. Провадження проти них було припинено в зв'язку з оголошенням Левіна в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram